Årsresumé - tankar om året som har gått och det som kommer

30:e december år 2020. Näst sista dagen på året. Och vilket år sedan... 
 
Minns ni kanske i mitt föregående inlägg att jag skrev om mina s.k "strävansmål" inför det stundande året? Och att ni skulle få ge er till tåls ett par dagar? Lite cliffhanger-känsla över det hela 😉
 
Iallafall tänkte jag utgå ifrån en lista över "Mina 5 bästa från 2020" (som jag hittade på Instagram hos @fruvintage) 
Tänkte att det lät som en fin idé, att dela med sig av sina 5 mest positiva händelser från det här för övrigt väldigt negativa året. Vi behöver alla läsa lite positiva saker och händelser. Som man brukar säga, glädje smittar som bekant 😉
 
  • Att jag och dottern åkte hela vägen upp till Arvidsjaur i Norrbotten, Lappland. Helt själva. Ingen man med. Utan bara vi två. Och det var såå roligt! Så lärorikt att få reda oss själva. Det är en resa som jag verkligen har längtat efter att göra.
  • Och alldeles precis här i dagarna så blev Lillans rum äntligen färdigt 🙌 Så när hon fyller "en hel hand" (som hon säger själv) här om några dagar så har hon haft rummet ett år. Och ni må tro att det var en hel del renoveringsjobb där. Vi (min gudomligt snälla pappa/Lillans morfar och jag) har i princip gjort iordning rummet från grunden.

  • Och medan dotra och jag var iväg på vår resa så satte maken och vår supersnälle granne upp ny panel på den andra långsidan här hemma (den första långsidan gjorde dem iordning sommaren -18) 🙏🔨
  • Vandringsresan som vi åkte på till Grövelsjön (som var en av mina presenter till mig själv, från mig själv). Då jag fyllde lite halvt ojämnt i somras, och Covid -19 härjade så blev det en efterlängtad resa istället för en tillställning. Det var också en sådan där resa som jag verkligen längtat efter att göra. Att få vistas i vacker fjällnatur och vandra och bara vara. Som balsam för själen.

  • Den femte positiva händelsen detta år är att jag äntligen kommit på vad jag vill göra av vårt (snart förhoppningsvis) f.d sovrum. Självklart ska det ju bli en atelje kombinerat med kontorsrum! Då både jag och dottern tycker så mycket om att pyssla och skapa, och vi ändå har platsen för det, så är det nu bara att köra på!
 
 Ja hörni, det var mina 5 mest positiva händelser i år ❤️
Och nu kanske ni funderar hur det har gått för mig med mina s.k "strävansmål" för det kommande året?

Jo jag har tänkt sträva efter att i ännu högre utsträckning fokusera på hälsan. Det är ju väldigt abstrakt och finns så många olika sätt att se det på och så många olika vinklar på det hela, men jag ska försöka förklara vad jag menar med det, så gott jag kan. 
 
Och hur menar hon då kanske ni nu funderar? Är det inte något som man gör hela tiden, dygnet om, året runt? Jo självklart är det ju så. Men jag menar att verkligen ta hand om sig själv, fysiskt och mentalt. Att inte bara sätta andra människor främst och deras mående. Att prioritera sig själv och ge sig själv egentid. Helt enkelt att göra mer av det jag känner att jag behöver i stunden. Självklart utifrån den för tillfället rådande situationen vad gäller barn och familj och diverse Covid -19 restriktioner. Mitt barns väl och ve går ju självfallet alltid först! 
Men ni förstår vad jag menar hoppas jag?
För har man inte hälsan så orkar man ju inget av det man har tänkt att ta sig för heller. Den är ju verkligen A och O. Och att prioritera sig själv kan såklart även vara att sluta skjuta upp saker och ting som jag länge tänkt på att jag vill göra osv. Att boka den där resan (när det är tillåtet igen), köpa den där tröjan, gå den där kursen osv, osv.
 
Vad har ni för förväntningar på nästa år? Och finns det kanske en (eller fler) positiv(a) händelse(r) som sticker ut lite extra från det här året? Något ni isåfall vill dela med er av? 

Vet ni, jag kom på en till rolig och positiv händelse under detta år. Jo det är så att nu har jag haft min blogg i 1 år! Är så glad att jag skaffade mig en ny blogg, när den andra raderades då företaget som den fanns hos gick i konkurs 😔🤷‍♀️
Här kan du läsa det allra första inlägget på denna blogg.

Ja hörni, jag vill passa på att önska Er en jättefin Nyårsafton och en bra start på det nya året! Så hörs vi nästa år 😉

Gott Nytt År 2021!
🎆🎇🌠🎉🏮🍾🥂
 
Sist, men absolut inte minst, så vill jag även passa på att tacka Dig för att du har valt att spendera en del av din tid tillsammans med mig här på bloggen 😀👌
 
 

jessicavesterlund.blogg.se

Lever min dröm med min dotter och vår lilla katt på landsbygden. I bloggen skriver jag om allt möjligt- tankar som mitt hjärta känner. Bakning, att vistas i skogen, inredning, pyssla, måla, fota och skriva är några av mina intressen. Hoppas du vill följa mig här!

RSS 2.0