Julklappsfunderingar 🤶🎁

Hoppas att det är fint med er 😊
 Tänk va, redan onsdagkväll👌 och på söndag är det den första advent🎄🤶🎅🏼🌟
Mysigt.
 
Hur har ni det på julklappsfronten? Har ni handlat alla julklappar? Eller ni kanske firar jul, men skippar paketen? Eller rent av, inte firar överhuvudtaget?
 
Jag har för första gången någonsin köpt i princip alla (förutom ett paket innehållandes en Playmobil-bondgård) julklappar och presenter (då dottern fyller år tolv dagar efter julafton) via "Köp och sälj"-sidor på Facebook. Och det känns så himla bra!
 
Snällare mot miljön, och alla som arbetar med att tillverka dem. Då det kostar att tillverka nya leksaker. Och det är ofta de extremt lågt avlönade människorna i ex. Kina som arbetar under dåliga och hemska förhållanden som får betala det högsta priset.
 
Och så känner jag att jag vill inte heller bidra till det evinnerliga slit-och-släng-tänket. 
Flera av leksakerna ser nästintill nya ut, och jag fick verkligen mycket fint (som hade kostat en del om man hade köpt det nytt) och summan jag betalade var max 600:- för allting.
Så, både jag, min plånbok och köparna blev nöjda och glada då de blev av med leksakerna.
Win-Win👌

Och någonting som jag känner starkare och starkare för var jul som passerar, är att jag personligen vill samla på minnen och upplevelser. Inte en massa saker. Nu brukar jag och maken iofs inte köpa en massa grejer till varandra, men ändå.
För att minnen och upplevelser, tillsammans, och på egen hand kan man inte få för mycket av enligt mig. 

Hur tänker ni kring det? 
 
 
 

jessicavesterlund.blogg.se

Lever min dröm med min dotter och vår lilla katt på landsbygden. I bloggen skriver jag om allt möjligt- tankar som mitt hjärta känner. Bakning, att vistas i skogen, inredning, pyssla, måla, fota och skriva är några av mina intressen. Hoppas du vill följa mig här!

RSS 2.0