Husbilsresa genom fjällvärlden 🏔🦌🚐

Hej!
 
Nu var det ett tag sedan som jag skrev, hoppas att Ni mår bra ☺️
Med mig är det bara fint, har ju semester, och det kan en ju inte klaga på 😉
Det är huuur ljuvligt som helst! 🙏❤️🍦🌞

Just nu sitter jag faktiskt i husbilen och skriver, då dottern och jag är påväg upp för att hälsa på släkten i Norrland, min man har tyvärr ingen semester denna sommar, därav att vi åker själva.
 
När jag tittar ut genom fönstret så ser jag flera stora fjäll en knapp kilometer framför- samt bakom husbilen. Vi är nämligen på (i)? Flatruet som ligger i Funäsdalen i Härjedalen. Någon som kanske känner till det stället? Det är en stor, stor platå mitt på fjället där vi, samt flera andra husbilar står parkerade för natten. Min pappa har varit här för några år sedan, och jag har velat åka hit ett tag, så det är jätteskoj att det äntligen blev av!

Men ni må tro att vägen hit var verkligen inte den bästa inte. Iallafall inte de sista 5 (!) milen som bestod utav grusväg mitt ute i ingenstans i princip 😅
Det var vi och en och en annan bil som vi mötte. Dock har vi sett huuur mycket renar som helst. De stod i stora flockar på och längs med vägen, och hade inte så jättebråttom med att kliva åt sidan heller, så det tog sin lilla tid att ta sig hit 😅 men det var det värt. 
 
När vi väl kommit hit så dukade vi fram vårt medhavda fika från igår- jordgubbstårta och hallonpannacottapaj 🍓🍰
Mums!
Jag blev nämligen ett år äldre (och klokare) 😅 igår. Så nu står det 36 år i mitt körkort. Jag hade en jättefin dag hemma igår med nära och kära, gott fika och underbart fint väder (dock kanske en liiiten aning för varmt om man ska ha något att klaga på!) 28˚ i skuggan är lite väl varmt, även för mig som älskar värme 🥵
 
Men för att återkomma till vår Norrlandsresa, som ni kanske kommer ihåg så åkte ju även jag och dottern upp själva förra sommaren med till Norrland. Då var maken hemma och snickrade på huset, då vi bytte en del av fasaden. 
Och resan förra sommaren var den första som jag gjort utan någon annan vuxen med mig, vilket kändes lite pirrigt, men det gick ju bra det med.
Och denna sommar tänkte jag att istället för att bara köra E4an upp som förra året, så åker vi en annan väg, och upplever olika vackra platser längs vägen. Det får ta den tid det tar, vi har ju semester. Dels för att utmana mig själv till att göra saker och ting som jag inte gjort tidigare, som nu att köra upp i fjällvärlden och sedan åka vidare härifrån imorgon. Och dels för att självklart upptäcka och uppleva nya platser runtom i vårt vackra land.
 
Nä hörni, nu måste jag sova. 
Natti natti från ett väldigt blåsigt (blåser ca 7m/sekund) och kallt (+5˚ utanför husbilen, dock varmt och gott härinne) Flatruet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jessicavesterlund.blogg.se

Lever min dröm med min dotter och vår lilla katt på landsbygden. I bloggen skriver jag om allt möjligt- tankar som mitt hjärta känner. Bakning, att vistas i skogen, inredning, pyssla, måla, fota och skriva är några av mina intressen. Hoppas du vill följa mig här!

RSS 2.0