Att göra skillnad

Igår kväll fick jag ett mail av en kvinna som arbetar ideellt på organisationen Giving People, då jag anmält mig som givare sedan närmare ett år tillbaka. (Giving People är en ideell organisation som startades i september 2013 på Facebook). Den riktar sig till familjer som av olika skäl har det väldigt svårt och tufft med ekonomin. Och speciellt såhär i efterdyningarna av Covid-19 😢
Dock vill jag understryka att denna organisation, och de människor som söker hjälp hos dem INTE är ute efter att folk ska skicka pengar till dem, utan som givare har man beskrivet vad man är villig att hjälpa till med. Och var någonstans (vilka städer) i Sverige man kan tänka sig att hjälpa till. Det kan vara allt möjligt som ex. barnkläder, blöjor, matkassar, leksaker, stöd och rådgivning osv. 
Och som sagt igår kväll fick jag det allra första hjälp-mailet från organisationen. En ensamstående mamma i en närliggande stad önskade hjälp med flera olika saker, bl.a en del av det jag fyllt i att jag kan hjälpa till med.
 
I det här fallet var bl.a blöjor som hon önskade. Och jag som fortfarande hade 2 och ett halvt paket liggandes efler att dottern slutat med blöja för ett drygt år sedan. Och som tur var var de exakt den storleken som hon önskade.
Så sagt och gjort, dem skickade jag iväg idag på posten till bättre behövande 🙏🏼
Och det kändes så bra i hjärtat, att kunna göra skillnad för någon, på riktigt.
 
Tänk om vi kunde hjälpa varandra mer, tänka- och agera mer med hjärtat gentemot varandra.
 
Hon hade lika gärna kunnat varit jag.
🙏🏼❤
 
 

jessicavesterlund.blogg.se

Lever min dröm med min dotter och vår lilla katt på landsbygden. I bloggen skriver jag om allt möjligt- tankar som mitt hjärta känner. Bakning, att vistas i skogen, inredning, pyssla, måla, fota och skriva är några av mina intressen. Hoppas du vill följa mig här!

RSS 2.0