2021 🔜 2022

 Godkväll! 
Snart nytt år, vilket alltid känns spännande! Hur kommer Du fira/icke fira det nya året?
Vi kommer göra som vi brukar i stort sett. Laga något extra gott, klä upp oss, titta på tv med nyår från Skansen, titta på "Grevinnan och betjänten" 😅 Samt gå ut på bya-vägen vid tolvslaget och skåla och titta om vi kan se några fyrverkerier. Det brukar vara så lugnt här i byn, man märker knappt av att det är Nyårsafton.
Så det blir ett lugnt firande helt enkelt. Vilket faktiskt känns väldigt skönt och avslappnat, och speciellt i dessa corona-tider 😵‍💫😷
Man kan ju inte planera någonting så långt i förväg längre, för en vet aldrig om det blir av eller ej iallafall 🤷‍♀️.

På tal om något helt annat, här kring dagarna i december-månad så har jag haft den här bloggen i 2 år! 🎉🎊🎈😀
Tänk va? Vad tiden springer förbi!
 
Har ni förresten satt upp några nya mål inför det kommande året?
De "mål" som jag spontant kommer att tänka på såhär inför ett nytt år, det är att göra mer av sådant som får mig att må bra. Även att inte planera in en massa olika saker och ting, även om det må vara roliga saker, och sedan inte ha någon tid till att vila. Att prioritera min egen sömn. För jag måste medge att sömnen är något som jag är och nallar på titt som tätt 🥴🙈 och jag vet ju med mig själv att det funkar inte i det långa loppet! Jag vet det såväl! Men jag antar att jag inte är den enda småbarnsföräldern som nallar då och då på sin egen sömn.
Jag är en kvällsmänniska så är det bara, och det är ofta på kvällen som jag känner kreativiteten flöda (vilket märks av såklart här i bloggen också) och jag kommer på olika saker och ting som jag vill göra.
Så jag tänkte sätta sov-gränser för mig själv, precis som vi har för dottern för olika saker som skärmtid, när det gäller sömnen vilken tid hon måste lägga sig osv osv...
Så att jag fortfarande känner att jag någon dag i veckan kan vara uppe lite längre, och i mitt fall då på måndagar, då jag börjar senast av alla vardagar på tisdagmorgonen. Att jag då tillåter mig själv att vara uppe ett tag extra, och de övriga dagarna i veckan prioriterar att sova senast vid 21:30.
 
För det är så lätt att glömma bort att kroppen och psyket orkar inte köra på hur länge som helst, utan vila och återhämtning. Det är en omöjlig kombination. Och nu vill jag inte säga att det är det jag gör heller, men jag tror att ni förstår hur jag menar. För att kunna uppnå och känna en balans, och vara tillfreds med sig själv, så krävs det återhämtning i någon form efter en aktivitet, om det så kanske bara är att ha varit iväg och handlat i affärer en dag (inte för att det har blivit så mycket av det under dessa snart 2 år) men ja, ni hajjar nog.

Det tycker jag känns som ett sunt mål, som jag hoppas att jag ska kunna ta mig an.
 
Ja och med det sagt, så bör jag nu tänka på refrängen så att säga 😴
Men jag hoppas att Din Nyårsafton blir precis så som du önskar att den ska vara, och så vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År! 🎉🥂🎈🎊🎆🎇
Och TACK för att du har velat vara en del av min värld här i "cyberspace" under 2021!
Vi ses nästa år! 😊
 

jessicavesterlund.blogg.se

Lever min dröm med min dotter och vår lilla katt på landsbygden. I bloggen skriver jag om allt möjligt- tankar som mitt hjärta känner. Bakning, att vistas i skogen, inredning, pyssla, måla, fota och skriva är några av mina intressen. Hoppas du vill följa mig här!

RSS 2.0